Egyetemi Mesék

Debreceni Egyetem - belülről. Mi tetszik, mi nem tetszik - tanároknak és diákoknak egyaránt. Változtassunk - már a véleményünk is inspirálhat másokat!

Történeted van? Szeretnéd, ha a veled történtek is kikerülnének? Írj nekünk!

egyetemimesek@gmail.com

(Neveket és egyéb adatokat soha nem tüntetünk fel a cikkek megjelentetésekor!)

Friss topikok

  • nevertoblame: @kriz42: "Az a gond ebben az országban, hogy semmilyen rendszer nem lenne tökéletes, mert nincs h... (2010.03.11. 11:39) Mi kell a diáknak?

Bevezető

2010.01.31. 13:04 - nevertoblame

Kedves Olvasó!

Ahogy a blog címe is mutatja, az ide beérkező posztok lényegében a Debreceni Egyetemen tanítók és tanulók történetei lesznek. Miért van ennek értelme, miért tartjuk szükségesnek, hogy egy helyen le tudjuk írni tapasztalatainkat?
Elsősorban azért, mert máshol erre nincs lehetőségünk. Az egyetemnek van ugyan újsága (miért pont az ne lenne...?), ám az nem foglalkozik az itt megjelenő témákkal, panaszokkal - elsősorban az egyetem és annak felsőbb körökbe tartozó dolgozóinak promotálására van fenntartva - csaknem kizárólagosan. A különböző hallgatói fórumok nem adnak elég és megfelelő teret az ilyen jellegű irományoknak, s más felület pedig nem nagyon akad, ahol kellő nyilvánosság kísérhetné figyelemmel munkásságunkat.
Másrészt egyre inkább bizonyos vagyok benne magam is és minden nap több és több sorstársam is, hogy másféle akciókkal nem tudjuk felhívni a figyelmet egyelőre az oktatás színvonalának ilyen mértékű csökkentére. Szomorú ez, de egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy azok a tanárok az egyetemen, akik látják ezt a válságot vagy nem mernek vagy nem tudnak mit tenni, míg a többiek pedig... Nos, ők idézik azt elő legnagyobb mértékben. Aki pedig panasszal él vagy nem egyezik bele hallgatásával abba, ami itt folyik az távozhat nyugodtan - ez legalábbis a hozzáállás.
A blog lényege tehát az, hogy ilyan szemszögből is bemutathassuk egyetemünket, megmutathassuk a világnak, hogy mit érzünk igazságtalannak, elavultnak, nem működőképesnek - mert lehet, hogy napjaink oktatásügye a gondolkodó fiatalok ellen van, de ez ellen csak mi tehetünk és csak úgy, ha hajlandóak vagyunk érte megmozdulni. Kezdetnek megismerkedni a problémáinkkal - mások problémáival és ötleteivel a javításra.
Remélem ez a blog elindít valamit - ha máshogy nem, ezen keresztül remélem, hogy sikerül eljutnunk minél több emberhez és minél több értékes véleménnyel gazdagodnunk.

 

Tehát minden kedves OLvasónak és Szerzőnek írom ezt - a fentiekből következően: az itt szereplő történetek legyenek valóban mesék, melyekben a nevek sose egyezzenek valós személyekével, sose menjünk el odáig, hogy név szerint valakit bármilyen formában megsértsünk. Ez egy mesegyűjtemény - más kérdés, hogy a történetek a valóság leképezései nagyrészt. Minden mű az adott Szerző tulajdona és felelőssége - a publikálás feltétele csak az, hogy valódi események képezzék a történet alapját, ne az torzítva - csak keretbe téve. Köszönöm előre is mindenkinek és jó munkát kívánok!

 

NTB.

A bejegyzés trackback címe:

https://debreceniegyetem.blog.hu/api/trackback/id/tr561716766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása